Sociale angsten

Bekend voorbeeld is de zgn “plankenkoorts”, de spanning die je in meerdere of mindere mate kunt voelen bij optreden in het openbaar.
En of het nu gaat om je mond open doen tijdens een receptie, een vergadering, een lezing /workshop of een cultureel optreden, altijd is er de spanning of het “wel goed gaat”, sterker nog “het gaat vast niet goed!” en “Ik word uitgelachen, bespot, weggehoond, kortom veroordeeld”.
Eigenlijk leef je dan vanuit de gedachte;”ik ben niet goed genoeg”, “ik voldoe niet”. Deze negatieve overtuigingen sturen je gedrag en emoties aan in sociale situaties.

Deze angst, ook wel faalangst genoemd is in lichte mate meestal goed te hanteren. Het kan dan wel belemmerend werken voor je groei. Wanneer de angst verlammend gaat werken wordt het een regelrechte plaag. Sociale sitaties worden meer en meer vermeden.
Hartkloppingen, zweten, aan niets anders kunnen denken, verstoorde nachtrust, tot en met paniek kunnen het resultaat zijn.

Dit soort sociale angsten komen zeer veel voor en zijn met EFT zeer goed en snel te behandelen.

Stel u zich eens voor hoeveel prettiger en effectiever uw leven er uit ziet wanneer u van uw plankenkoorts bent bevrijd!

© 2024 EFT Online | Hosted by Yocto