Wat is EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een elegante, snelle en effectieve methode om klachten op zowel emotioneel, mentaal, fysiek als energetisch niveau op te lossen.
De methode is in de 80-er jaren ontwikkeld door Gary Craig en heeft zich in de loop van de jaren verder ontwikkeld. De wijze waarop ik met EFT werk is gebaseerd op zijn Golden Standard EFT zoals vastgelegd in 2012.

Bij EFT werken we op 4 niveaus tegelijkertijd om effectief heling en herstel van balans te bewerkstelligen.
Wanneer we een klacht hebben uit zich dat zowel emotioneel, mentaal, fysiek als energetisch.
In EFT gaan we ervan uit dat in de basis alles uit energie bestaat. Wanneer de energie vrijelijk stroomt voelen we ons energiek, levenslustig, ondernemend, gezond, verbonden en denken we positiever en meer in mogelijkheden.
Wanneer de energie verstoord raakt ontstaan er blokkades in ons energiesysteem. Deze blokkades komen tot uiting in negatieve overtuigingen, storende emoties, fysieke klachten en “negatief”gedrag.

Veel energetische verstoringen worden veroorzaakt door vastzittende emoties die we hebben opgelopen in onze kinderjaren. Alle onverwerkte emoties, de daarmee gepaard gaande negatieve overtuigingen en gedragspatronen creëren dagelijks de realiteit zoals wij die zien en ervaren. En daarmee houden we onbewust ons probleem in stand.

Hoe dit te doorbreken?

Om effectief problemen op te lossen, gedragsverandering te realiseren en je onderliggend potentieel te kunnen ontwikkelen is het Golden Standard Protocol EFT ontwikkeld.
In essentie komt het erop neer dat we teruggaan naar de momenten waarop we ervaringen hebben opgedaan waardoor de energie verstoord is geraakt. We geven vervolgens woorden aan de ervaring, voelen de emotie in ons lijf en tegelijkertijd kloppen we op een vaste serie acupunctuurpunten.
Door dat te doen lossen energetische blokkades op en vinden er veranderingen plaats op zowel emotioneel, fysiek als mentaal niveau.

Deze werkwijze maakt het mogelijk om op een elegante, snelle, effectieve wijze helende en blijvende verandering te realiseren.
Het mooie van deze methode is dat je dit ook heel goed op jezelf kunt toepassen. Heling ontstaat van binnenuit!

© 2024 EFT Online | Hosted by Yocto