Fobieën

Op tijd remmen omdat u angst voelt voor een afgrond of angst voor diep water wanneer je niet kunt zwemmen is heel verstandig en helpt ons te overleven.
Wanneer echter uw angst in geen enkele verhouding staat tot het werkelijke gevaar spreken we van een fobie.
U ervaart in bepaalde situatie een verlammende spanning, een groeiende paniek  of u ervaart een paniekaanval. Vervolgens gaat u deze situatie vermijden, terwijl u ergens rationeel weet dat het niet nodig is.

Zonder dat u dat beseft gaat u wellicht steeds meer situaties vermijden die elementen bevatten van de eerdere situatie. U probeert uit alle macht een paniekaanval te voorkomen en u ontwikkelt een groeiende angst voor de angst/paniek.

De fobie kan zich ook beperken tot iets heel specifieks. Het scala aan objecten en situaties dat ons van doodsangst kan vervullen is vrijwel onbeperkt.
Uw omgeving reageert wellicht begripvol (en ondersteunt daarmee onbewust het vermijden) of juist niet: u moet flink zijn, doorzetten, zich niet aanstellen.
Een fobie oplopen zegt niets over onze persoonlijkheid of ons karakter en is zeker geen zwakte.
Een fobie is een overtrokken angstreactie die “de beste” kan overkomen en die middels EFT  doorgaans snel en effectief kan worden verholpen

© 2024 EFT Online | Hosted by Yocto