Sport

Om maximaal te presteren is het van cruciaal belang om volledig in balans te zijn. Je kunt technisch, tactisch, conditioneel uiterst professioneel trainen, je kunt beschikken over het beste materiaal, het beste dieet, wanneer het echter op het moment zelf “niet goed zit in je kop” kan dat net het verschil zijn tussen een redelijke en een topprestatie.

Wedstrijdspanning is een dunne draad en het voelen en bewust controleren van de juiste spanning is het verschil tussen “in flow” zijn en een topprestatie of hard moeten werken met een minder resultaat.

Mijn eerste ervaring met EFT en sport werd me aangereikt door mijn tienjarige dochter: “ Pap ik mag in het vervolg de strafworpen nemen”. (korfbal)
Op mijn vraag hoe ze dat vond vertelde ze dat ze het heel spannend vond en ze bang was de strafworpen te missen (negatieve spanning, faalangst). Na twee ronden EFT was de negatieve spanning weg en voelde ze zich zeer zelfverzekerd. Op mijn vraag, “ en wat als je toch mist?” (testen), antwoordde ze, “jammer dan, volgende keer beter” . De volgende dag kreeg ze twee strafworpen, ze gingen er feilloos in en ik kreeg een brede smile!

EFT kan ook in topsport een verschil maken tussen “ het missen van een cruciale strafworp/penalty of het scoren”.
Het op de juiste wijze omgaan met prestatiedruk en wedstrijdspanning is een kunst apart. EFT biedt u de mogelijkheid dat zelf in de hand te krijgen!

© 2024 EFT Online | Hosted by Yocto